PROGRAMACIÓ I UNITATS DIDÀCTIQUES (CATALUNYA)
Aquest mòdul està destinat a l’elaboració de la programació i unitats didàctiques segons els requisitits de la convocatòria.
Consta de vuits sessions mensuals amb una durada d’hora i mitja, com a mínim, en les que l’equip de preparadors t’indicaran com fer una progamació i les unitats didàctiques pas a pas tenint en compte la legislació de Catalunya: quina normativa cal aplicar, competències bàsiques, objectius, continguts, criteris d’avaluació, perspectiva de gènere, atenció a la diversitat, bibliografia, etc.
A més a més, s’entreguen rúbriques, plnatilles i d’altres recursos. També veuràs exemples d’activitats diverses i actualitzades que podras incloure a les teves unitats didàctiques.
Continguts:
Les vuit sessions mensuals per videoconferència tractaran dels següents aspectes:
Sessió 1: Introducció, justificació, legislació, contextualització, competèncias clau i bàsiques.
Sessions 2 i 3: Altres apartats generals de la programació: objectius, continguts, criteris d’avaluació, calificació, metodologia, coeducació, atenció a la diversitat, bibliografia…
Sessió 4: Creació d’una unitat didàctica i tots els seus elements.
Sessió 5 i 6: Activitats de tipus lingüístic que pots incloure a les teves unitats didàctiques.
Sessió 7 i 8: Activitats de tipus literari que pots incloure a les teves unitats didàctiques.
Formació:
Mitançant videoconferència grupal un cop a mes. Atenció individualitzada mitjanant mail amb els preparadors.
Durada:
Vuit mesos. Des d’octubre de 2022 a maig de 2023.
______________________________
PREPARACIÓN DE LA PRUEBA PRÁCTICA EN CATALUÑA: CUESTIONES PREVIAS Y SITUACIÓN DE APRENDIZAJE
El módulo 3 está destinado a la preparación de la prueba práctica.
Consiste en la presentación de las dos partes de la prueba: cuestiones previas y situación de aula. Se ofrecerán análisis y soluciones de la prueba práctica de la especialidad de Lengua Castellana y Literatura.
Contenido de las sesiones:
Las siete sesiones mensuales por videoconferencia tratarán los siguientes aspectos:
Sesión 1: Descripción y propósito de la prueba. Estructura y relación con las otras pruebas que conforman la oposición. La redacción, la lectura y el coloquio posterior. Temporalización del supuesto.
Sesiones 2 y 3: Distintos apartados de desarrollo del supuesto práctico. Las cuestiones previas y la relación con el temario y con el currículum. La situación de aula: contextualización, secuencia didáctica de una sesión, objetivos, contenidos, criterios de evaluación, calificación, atención a la diversidad, metodología, recursos y materiales, competencias, coeducación y perspectiva de género. Planteamiento y resolución de diferentes casos.
Sesiones 4, 5 y 6 : Ejemplos de actividades para trabajar la dimensión comunicativa, la reflexión gramatical, el fomento de la lectura y la dimensión literaria. Resolución de diferentes situaciones de aula.
Sesión 7: La DUA y cómo trabajar la diversidad en el aula, ejemplos de adaptaciones. Consejos para trabajar las competencias transversales y la coeducación. Resolución de diferentes situaciones de aula.
Duración:
7 meses: desde octubre de 2022 a abril de 2023
Formación:
Videoconferencias una vez al mes.
Comunicación con la preparadora a través del correo durante la semana.